Tidsdetektiverne


Børnebøger ..... Eventyr ..... Fantasy ..... Arkæologi ..... Historie


Boganmeldelser

 

Uddrag af lektørudtalelse:

Forfatteren er kendt for at formidle middelalder til børn og har flere titler bag sig om emnet. Dette er hendes første skønlitterære titel. Bogen er rigt illustreret med s/h tegninger i blød venlig stil. Børnene ser lidt yngre ud end 12 år. Lækker forside. Dialogen er frisk og historien har et godt tempo.
Samlet konklusion: En lovende tempofyldt historisk fantasy-serie.

 

 

Folkeskolen:

www.folkeskolen.dk/64438/oegledronningens-forbandelse

Sproget er levende og varieret, og historien er spændende og befolket med personligheder. Johannes Bojesen har illustreret med sort-hvide tegninger i en stil, der passer godt til emnet. Men nogle detaljer fra teksten fremgår ikke af illustrationerne, for eksempel børnenes 800-tals-tøj og Sigurds frisure. På et tidspunkt i kampens hede er det vigtigt, hvilket banner der vajer fra tårnet, men det fremgår heller ikke af illustrationerne. Bogen ville egne sig fortrinligt til en filmatisering.

 

 

Historie online:

http://www.historie-online.dk/boger/anmeldelser-5-5/boerne-og-ungdomsboeger/oegledronningens-forbandelse

”Hvis jeg skulle give den point på en skala fra 1-10, så ville jeg give den 9½”. Sådan sagde min søn på knap 9 år, da jeg havde læst børnebogen ”Øgledronningens Forbandelse” af Hanne Fabricius højt for ham og min datter på 6 år. Han elsker fantasy og synes, at bogen var rigtig spændende.

 

 

Fortællingen:

http://fortaellingen.dk/forfatter/hanne-fabricius  

Øgledronningens forbandelse er hyggelig læsning. Fra første side bliver man draget ind i en forunderlig verden, der ligner vores og så alligevel ikke.

Det er en god ide den med tidshullerne og det er også en god ide at fortælle lidt danmarkshistorie på den måde. Man skal nok ikke tro på det hele i denne bog.

Efter endt læsning sidder jeg nu og håber at en kokkerende fe flytter ind i mit køkken. Se, det er eventyrligt!

 

 

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg:

Middelalderfantasy møder detektivgenren på flot vis!

www.kvindeguiden.dk/boeger/ungdoms/artikel/oegledronningens-forbandelse/

Jo mere vi læste, jo bedre blev historien, og der hersker ikke spor tvivl om, at Hanne Fabricius har fået en fan hos både testperson og anmelder.

Danmarkshistorie i små fine doser

Hanne Fabricius vælter ikke om sig med historiske facts, men formår på flot og gennemført vis at servere brudstykker af danmarkshistorien, så det bliver både underholdende og fascinerende. Middelalderen bliver med ét levende og interessant, ligesom det gamle København fremstår spændende og vedkommende. Efter endt læsning lokker Hanne Fabricius´s populære byvandringer for børn & voksne i København, hvor man kan få lov at lege detektiv. Jo, forfatteren rammer plet. Hvor er det dejlig at læse en fantasybog, der kan mere end bare underholde. Vi elsker altid gode bøger, men værdsætter endnu mere dem, der også gør os lidt klogere!

 

 

Mail fra bibliotekaren i Rebild til Hugin Eide, Forlaget Torgard 26.11.2010:

"En helt anden ting, som du absolut skal høre, er, at vores ældste pige på ti her i weekenden på ingen tid huggede sig gennem Fabricius’ ’Øgledronningens forbandelse’, som hun synes bare er spændende og medrivende!

Og så kunne hun også godt tænke sig, at der snart kommer en fortsættelse …"Thorbjørn Sørensen-Grumløse på 10 år skriver:

Jeg har læst mange bøger, men denne her (øgledronningens forbandelse) er den bedste af dem alle. Den er både mystisk og spændende."

 

Sine Penthin Grumløse, mor til Thorbjørn, skriver:

Jeg har Thorbjørn på 10 år, der ”æder” sig igennem Øgledronningens forbandelse.

 

Det er så befriende dejligt at se, hvordan historie og fiktion kan smelte sammen til dragende eventyr for den aldersgruppe.

Herhjemme er du blevet placeret højere end Harry Potter også i spænding og det er ikke at kimse af.

 

Bedste hilsner og hatten af for dine evner til at formidle til store såvel som små.

Sine Grumløse 1. august 2013)Sarah Celine Elving 11. marts 2014

Tak Hanne for, at jeg sammen med mine drenge, har fået muligheden for at begive os ind i en helt fantastisk og dragende fortælling (Øgledronningens forbandelse) som vi næsten ikke kan slippe!"

Forfatterens kommentar:

Der kom desværre ikke så mange anmeldelser af "Soltemplets hemmelighed," selv om jeg sendte den til alle aviser o.a.

Det er vilkårene, når man udgiver på eget forlag og ikke på et større forlag. Men jeg skriver videre på bind 3, for de skøre unger har masser af historier endnu.Ann Nielsen 14.1.2019 - Kommentarer på facebook

Mine børnebørn er ELLEVILDE med de to bøger. De spørger om der kommer flere.

De bøger er fantastiske.


 

Torben Sekov, skuespiller og indlæser af Tidsdetektiverne for Storytel. 14.1.2019 - Kommentarer på facebook

Skønne kvinde!!

En dejlig bog der var meget visuelt skrevet ....samtidig er du så skarp i ungdommens sprog så det er en nydelse. Læs den/ lyt den. Ja Hanne.... så har jeg selv reklameret for din rasende dejlige bog. Også som lydbog. Kære fans af Hanne Fabricius. Glem ikke Øgledronningens forbandelse.

Knus fra en dedikeret fan.


 

Anmeldelse af Solveig Grumløse, 11 år. 23.1.2019

Soltemplets hemmelighed er en rigtig god bog. Jeg synes, at den er rigtig god, fordi den er spændende lige fra start og til slut, og ikke bare starter med at være lidt kedelig, og så begynder at blive mere spændende hen ad vejen.

Det er også bare en rigtig god fortælling, ikke bare med at kæmpe imod mørkets kræfter, men også om venskab.

Jeg synes, at den her bog kan læses af alle fra 9 eller 10 år og op.


 

Mvh Christian Vollmond. Mail 20. marts 2019

Kære Hanne

Det blev lillebror som tog over som læser af serien. Han slugte bind 1 på 3 dage, og er nu også næsten gennem bind 2 :)

Held og lykke med det næste! 


 

Anmeldelse fra Falihos:

https://www.falihos.dk/index.php/2019/12/27/soltemplets-hemmelighed/